Kismarty-Lechner Zita

1980-ban születtem Budapesten, 2004-ben végeztem az Magyar Iparművészeti Egyetem Vizuális Kommunikáció tanszékének fotó és grafika szakán. Azóta önálló tervezőként grafikai és egyéb tervezői munkákat végzek. Számomra legfontosabb a környzettudatos gondolkodás, ebben a szellemben próbálok dolgozni.

Recycle me / hasznosíts újra - munkacímmel hulladékból készítek különböző tárgyakat, pédául füzeteket, ékszereket, egyéb használati tárgyakat. Ezek a tárgyak olyan helyzetekbe hoznak, amelyeken keresztül kiváló kapcsolatokat tudok létesíteni más, hasonló gondolkodású emberekkel és szervezetekkel. Jelenleg főként civil szervezetek grafikusaként dolgozom, valamint olyan művészeti helyzetek alkotójaként, amik társadalmi kérdésekkel foglalkoznak.

2007-ben alapítottam barátaimmal a Cellux Csoportot, aminek tagjai, képző- és iparművészek, szociológusok, pszchiológusok. Olyan művészeti programokat hozunk létre, ahol közösségi alkotás folyamán gondolkodhatnak a részvevők a minket körülvevő világ fontos kérdéseiről. Elsődleges szempontunk a környezettudatos nevelés, ami szerintünk nem csak környezetei, hanem társadalmi kérdéseket is jelent. Alapanyagaink háztartási és városi hulladékok, amik a munka során új életet kapnak. Egyik jelentős eredményünk a Tükörben a Világ kiállítás, ami egy globális nevelés programsorozat egy állomása, 2008-ban debütált és vándorkiállítás formájában indult országos kőrútra.

kontakt: 06 30 811 51 22 / kismarty.lechner.zita@gmail.com